ONKRUIT

OVER ONS

Onkruit is een Gentse organisatie, opgericht in 2016 door enkele vrienden, die samenkwamen om evenementen te organiseren in de hardere electronische genre's zoals hardcore, breakcore, techno, acid, … De naam refereert naar de antimilitaristische beweging die actief was in Nederland in de jaren zeventig en tachtig met dezelfde naam. Meer informatie over deze beweging vindt u in de documentaire door Andere Tijden.

Na enkele evenementen besliste Onkruit dat ze zo onafhankelijk mogelijk wou zijn door het aankopen van een eigen soundsystem, het verzamelen van een team vrijwiliggers en het opbouwen van een netwerk artiesten, video producenten, VJ's, kunstenaars, fotografen, ...

Onkruit realizeerde zich snel dat er veel meer potentieel in deze onafhankelijkheid zat en besloot dit beschikbaar te stellen aan andere (beginnende) organisaties om zo het bereik en de boodschap van de hardere genres te vergroten.


EVENEMENTEN

SOUNDSYSTEM

Adembenemend lage bas

Door onze aangepaste labhorns, een hoorngeladen subwoofer ontworpen door Tom Danley, die een driver gebruikt speciaal ontworpen voor de speaker, kunnen wij sub frequenties buitengewoon precies, diep en krachtig reproduceren. Foto's van de bouw vindt u hier.

Boven deze labhorns hebben we de USB kick. Een kick speaker specifiek ontworpen om samen met de labhorn te werken, wat resulteert in bijzonder accurate fase-uitlijning.


Diepgaande dynamiek

Door onze Turbosound TMS-3's,
een drie-weg hoorngeladen speaker ontworpen door Tony Andres en John Newsham en veel gebruikt door bands als Styx, Iron Maiden, Pink Floyd, Supertramp, Monsters of Rock, ... zijn wij in staat om geluid te versterken met zeer weinig vervorming en een krachtige akoestische output zonder kunstmatig compenserende elektronica.

Verbazingwekkende kwaliteit

Mixen doen wij met Soundcraft apparatuur en het systeem processen met Nova acoustics speaker management systemen, hierdoor kunnen we superieur geluid in hoge kwaliteit leveren met briljante technische specificaties dankzij Nova's geavanceerde technologieën in DSP's en AD / DA-converters en hebben we de vrijheid om onze mixer overal te bedienen in de zaal vanwege de draadloze mixer van Soundcraft.

Kwaliteitsvermogen

Het systeem versterken gebeurt met Matrix versterkers, speciaal ontwikkeld door Andy Hunt, met behulp van speciaal ontwikkelde moderne geschakelde voedingen die enorme hoeveelheden klasse AB-vermogen leveren, terwijl het gewicht laag blijft en uw oorspronkelijke bronmateriaal nauwkeurig wordt gereproduceerd, waardoor uw geluidskwaliteit zo hoog mogelijk blijft.

DIENSTEN

Sound System Huur

De kern van Onkruit's bestaan is onze soundsystem. Wij zijn trots om een kwalitatief geluidssysteem geschikt voor elk genre aan te kunnen bieden.

Doordat wij streven naar de hoogste kwaliteit, gebruiken wij de beste beschikbare uitrusting.

Meer info over ons systeem vindt u hier.

Sound System Tuning

We willen onze liefde voor hoge kwaliteit audio verspreiden en bieden daarom ook afstemming van uw geluidsysteem aan!

Heeft u vragen over dit proces? Contacteer ons via ons contact formulier!

Technici

Ons team bestaat uit verschillende technici. Van ervaren geluidstechnici, die ons materiaal kennen als geen ander, tot opname- en lichttechnici!

Contacteer ons  voor specifieke vragen!

Event Management

Wij kunnen helpen bij het organiseren van ieder evenement. Zowel op technisch als conceptueel vlak!

We hebben een vertrouwd netwerk bestaande uit artiesten en DJ's, video producers em VJ's tot fotografen en kunstenaars.

Daar bovenop kunnen wij specifieke technische hulp verstrekken in licht, geluid en AV.

Evenement bespreken?
Contacteer ons!

CONTACT

Heeft u een vraag?
Wenst u een evenement te bespreken?
Vul dit formulier in en we antwoorden zo snel mogelijk!